Termenii și condițiile generale de contract aplicabile tranzacțiilor juridice ale Atáska Web Kft. (cu sediul social în: Budaörs, Gervay Mihály utca 2. 2040 Budaörs Gervay Mihály utca 2. (sediul/adresa de retur: Diósd Ipar utca 28. 2049), Autoritatea de înregistrare: Tribunalul districtual al firmelor Budapesta, număr de înregistrare a societății: 13-09-215929, număr de înregistrare fiscală: 27955051-2-13, număr de telefon: +36 70 638 2910, adresă de e-mail: info@eposeta.ro) în calitate de operator al site-ului web disponibil la adresa https://ataska.hu (denumit în continuare "site-ul web") și în calitate de Vânzător, pe de o parte, și, pe de altă parte, persoanei fizice și juridice sau entității comerciale fără personalitate juridică care vizitează site-ul web sau plasează o comandă pe acesta, în calitate de Cumpărător (denumit în continuare "Cumpărător"), al căror conținut a fost citit de către Cumpărător și pe care acesta îl recunoaște ca fiind obligatoriu să îl respecte. Acești Termeni și condiții generale intră în vigoare în momentul finalizării comenzii înregistrate electronic pe site-ul web; prin plasarea unei astfel de comenzi, clientul declară că a citit, a acceptat și a acceptat să se supună acestor Termeni și condiții generale (denumite în continuare "TCG"), care fac parte din contractul încheiat între el și vânzător. Facturile emise includ un serviciu efectuat. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica în mod unilateral TCG, ale căror prevederi în vigoare pot fi consultate de către Cumpărător pe Site. Termenii și condițiile modificate se aplică doar comenzilor plasate după modificare.
Legea nr. 5/2013 privind Codul Civil;
Regulamentul (CE) nr. 44/2001 al Consiliului Uniunii Europene;
Legea nr. 108/2001 privind serviciile de comerț electronic și anumite aspecte ale serviciilor societății informaționale;
Legea nr. 112/2011 privind dreptul la autodeterminare informațională și libertatea informației;
Ordinul NGM nr. 19/2014 ( IV. 29) privind normele procedurale pentru soluționarea cererilor de garanție și de despăgubire pentru bunurile vândute în temeiul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere;
Legea nr. 105/1997 privind protecția consumatorilor;
Ordonanța Guvernului nr. 45/2014 (II. 26) privind normele detaliate pentru contractele dintre consumatori și întreprinderi.
2.1. Contractul de vânzare-cumpărare între Vânzător și Cumpărător se încheie prin selectarea produselor disponibile pe site, introducerea datelor privind cantitatea, culoarea și mărimea, adăugarea produsului în "coșul de cumpărături" online și primirea în termen de 24 de ore a unei confirmări electronice din partea Vânzătorului. Cumpărătorul are posibilitatea de a revizui comanda și de a modifica detaliile adresei înainte de a apăsa pe butonul "Comandă și checkout". Prin apăsarea butonului "Comandă și plătește", clientul acceptă termenii și condițiile din prezentul regulament, ceea ce îi va fi confirmată și în scris prin email. Prin aceasta se confirmă încheierea contractului de către Vânzător, dar, în acelaș timp servește și pentru orice refuz.Confirmarea va include cantitatea de produse comandate, prețul de achiziție, modalitatea de livrare și de plată selectată, termenul de livrare preconizat și datele de adresă furnizate de către Cumpărător, precum și condițiile de reclamație și denunțare a contractului. Pentru produsele achiziționate Cumpărătorul va primi o factură în format PDF sau într-un alt format adecvat pe adresa de e-mail pe care a furnizat-o.
2.2. Comenzile pot fi plasate prin telefon sau în scris prin e-mail la info@eposeta.ro. Comenzile online pot fi plasate zilnic 24 de ore, 7 zile pe săptămână, iar comenzile prin telefon și e-mail pot fi plasate în zilele lucrătoare, între orele 8:00-16:00. Comenzile plasate la sfârșit de săptămână sau cu ocazia sărbătorilor legale vor fi procesate în prima zi lucrătoare care urmează weekendului sau sărbătorii legale. Cumpărătorul poate plasa o comandă și fără să se înregistreze.
2.3. Condiția realizării unei comenzi este furnizarea exactă a tuturor informațiilor indicate ca fiind obligatoriu în formular, acestea fiind indispensabile pentru livrarea și facturarea corespunzătoare a produsului.
2.4. Corectarea datelor greșit introduse se poate face prin e-mail la adresa Vânzătorului mai sus-menționată.
2.5. Dreptul de proprietate asupra produsului se transferă Cumpărătorului după plata prețului de achiziție. Vânzătorul păstrează dreptul de proprietate asupra produsului până la plata integrală a prețului de achiziție. Limba în care se încheie contractul este limba maghiară. Contractul nu este considerat un contract scris, nu este întregistrat de către Vânzător, în schimb data comenzii, detaliile produsului comandat, prețul și costul livrării pot fi verificate pe Site atât de către Vânzător, cât și de către Cumpărătorul înregistrat, după accesarea acestuia cu numele de utilizator și parolă.
2.6. Pentru fiecare produs Vânzătorul a furnizat pe Site câte o descrierea detaliată, inclus prețul, materialul și alte caracteristici esențiale ale produsului. Imaginile și descrierile fiecărui produs se referă la modelul în cauză. Operatorul site-ului nu își asumă nicio răspundere pentru orice informație incorect afișată în magazinul online care se datorează unei "greșeli de introducere", inclusiv pentru informațiile incorect afișate privind dimensiunile și descrierea produselor, respectiv prețul de achiziție.
2.7. În cazul în care plata produsului se efectuează cu card bancar sau prin virament bancar, condiția pentru executarea contractului de către Vânzător este ca contul bancar al Vânzătorului să fie creditată cu suma ce reprezintă prețul de achiziție al produsului.
2.8. În cazul achiziției cu plata ramburs, executarea este condiționată de furnizarea exactă a tuturor informațiilor de către client în momentul plasării comenzii, de prezența lui sau a unei persoane împuternicite în momentul livrării la adresa indicată și de plata integrală curierului a prețului de achiziție.
3.1. Prețul de achiziție al produsului poate fi achitat la curier prin ramburs, în numerar sau cu cardul de credit. Comisionul pentru plata ramburs este 400 HUF. Comisionul pentru plata ramburs este menționat pe pagina "Verifică detaliile", acesta fiind adăugat la plasarea comenzii și precizat și în e-mail-ul de confirmare a comenzii online.
3.2. În cazul plății online prin sistemul de plată al Barion Payment Zrt., după plasarea comenzii veți fi automat redirecționat către interfața de plată Barion, unde Clientul trebuie să introducă detaliile cardului bancar care pot fi vizibile exclusiv sistemului Barion Payment Zrt. După finalizarea plății, sistemul vă va redirecționa automat înapoi la magazinul online eposeta.ro. Plățile online cu cardul sunt procesate prin intermediul sistemului Barion. Datele cardului bancar nu ajung la comerciant. Barion Payment Zrt., furnizorul serviciului, este o instituție aflată sub supravegherea Băncii Naționale a Ungariei, cu numărul de autorizație: H-EN-I-1064/2013.
3.3. În cazul plății prin transfer bancar, clientul trebuie să indice în câmpul de detalii numărul comenzii. Plata se consideră efectuată atunci când prețul de achiziție al produsului a fost integral creditat în contul bancar indicat în email-ul de confirmare. În cazul plății prin transfer bancar, livrarea produsului are loc după creditarea prețului de cumpărare pe contul Vânzătorului. În cazul plății prin transfer bancar, dacă prețul de cumpărare nu este creditat pe contul Vânzătorului până la în a 3-a (treia) zi bancară de la primirea comenzii, Vânzătorul are dreptul să denunțe unilateral contractul de vânzare-cumpărare, iar Cumpărătorul nu va putea formula nicio cerere de despăgubire din partea Vânzătorului în acest sens.
4.1. Prețurile afișate pe Site sunt cele reale, iar prețurile confirmate în comandă nu se schimbă nici în cazul în care Vânzătorul ulterior modifică prețul de achiziție al produsului. Având în vedere cele de mai sus, Vânzătorul va putea modifica prețul de cumpărare al produselor afișate pe Site, poate iniția și încheia reduceri de preț și tipuri de promoții. Prețul de cumpărare include TVA-ul și, taxele vamale, dacă este cazul. În cazul în care Vânzătorul nu poate onora comanda online din motive independente de voința sa, în special din cauza datelor incomplete sau a unor fluctuații ulterioare ale cursului de schimb, acesta va contacta clientul pentru clarifica datele înainte de rezilierea comenzii. În alte cazuri, Cumpărătorul va fi imediat informat în scris (prin e-mail) cu privire la nesatisfacerea comenzii.
4.2. Operatorul nu își asumă nicio răspundere pentru orice informație incorectă afișată în magazinul online care se datorează unei "greșeli de introducere", inclusiv pentru informațiile incorect afișate privind dimensiunile și descrierea produselor, respectiv prețul de achiziție.
Sunt în mod evident incorecte următoarele prețuri: un preț de 0 HUF, un preț redus cu o reducere, dar care indică în mod incorect reducerea (de exemplu, un produs de 1000 HUF cu o reducere de 20% este oferit la 500 HUF). În cazul în care în timpul procesării comenzii se descoperă o eroare (de exemplu un preț indicat incorect), Cumpărătorul va fi notificat de către Vânzător asupra acestui lucru. În cazul indicării incorecte a prețului, vânzătorul va oferi Cumpărătorului posibilitatea de a cumpăra produsul la prețul real, iar acesta va putea decide dacă comandă produsul la prețul real sau anulează comanda fără a suferi vreo consecință juridică. În astfel de situații, Cumpărătorul are dreptul de a anula comanda.
4.3. În cazul în care datele înregistrate în comandă de către Cumpărător nu corespund realității sau intră în conflict cu oricare dintre prevederile TCG, Vânzătorul poate anula comanda fără a oferi vreun motiv.
5.1. Prețul afișat pe Site nu include și costul serviciilor de livrare. Taxa pentru serviciul de livrare prin curierat variază în funcție de firma de curierat.
5.2. Livrarea la domiciliu GLS este de 24,9 lei iar livrarea la un punct de ridicare GLS este gratuită pentru comenzile de peste 399,9 lei, iar 24,9 lei pentru comenzile sub această sumă.
5.3. În cazul în care o comandă sau mai multe comenzi sunt modificate sau unite din orice motiv, comanda modificată va fi supusă condițiilor de livrare și de plată în vigoare la momentul modificării. Factura pentru comandă include serviciu efectuat.
6.1. Puteți verifica timpul de livrare estimat înainte de a apăsa butonul "Comandă și plătește". După încheierea contractului vânzătorul va preda imediat produsul spre livrare serviciului de curierat, care îl va livra la adresa indicată de client. Cumpărătorul va trebui să indice o adresă de livrare la care cineva se va afla în ziua livrării pentru a putea prelua coletul.
6.2. Timpul estimat de livrare este de 1-5 zile lucrătoare începând cu ziua următoare plasării comenzii, dar nu mai mult de 2 săptămâni. Despre orice termen de livrare mai lung de acest interval Vânzătorul va notifica prin e-mail sau telefonic Cumpărătorul. Dacă Cumpărătorul alege transferul bancar ca metodă de plată, procesarea comenzii poate fi întârziată până când valoarea comenzii (dacă este cazul, și costurile de livrare) este înregistrată în contul magazinului.
6.3. În cazul livrării prin curier, cutiile produselor noastre sunt sigilate cu bandă adezivă. Dacă aceasta este deteriorată, tăiată sau ruptă, vă rugăm să nu primiți coletul și să anunțați serviciul de clienți. Pachetele sunt asigurate, dar nu vom putea schimba ulterior produsul dacă le-ați preluat și nu ați semnalat curierului daunele. Vă atragem atenția să verificați în prezența curierului ambalajul (pentru eventuale rupturi, deformări, găuri) și să-l preluați doar dacă este intact. Dacă veți constata deteriorări ale produsului la despachetarea acestuia după ce l-ați preluat de la curier, trebuie să anunțați prin e-mail acest lucru serviciului Relații clienți în termen de 24 de ore. În caz contrar reclamațiile ulterioare nu vor putea fi luate în considerare.
6.4. În cazul în care pachetul a fost plătit în avans de către Cumpărător (online prin Barion sau prin transfer bancar) iar comanda nu este ridicată de la curier, coletul ne va fi returnat, iar suma plătită va fi rambursată.
7.1. Vânzătorul își rezervă dreptul de a renunța fără niciun motiv de la comandă oricând înainte de plata prețului de achiziție.
7.2. În cazul comenzii online, Clientul persoană fizică poate renunța la contract fără niciun motiv în termen de 30 (treizeci) de zile de la data primirii produsului. De asemenea, Cumpărătorul își poate exercita dreptul de renunțare în perioada cuprinsă între data încheierii contractului și data primirii produsului.
În conformitate cu articolul 8:1, alineatul 1, punctul 3 din Codul civil (conform legislației din Ungaria), se consideră Consumatori, doar persoanele fizice care acționează în afara profesiei, a activității independente sau a activității comerciale, astfel încât persoanele juridice nu pot exercita dreptul de renunțare fără motivare.
7.3. Renunțarea de către Cumpărător trebuie comunicată în mod clar Vânzătorului. În caz de renunțare, Cumpărătorul este obligat să returneze în cel mai scurt timp produsul, dar nu mai târziu de 30 (treizeci) de zile de la primirea coletului (valabil începând cu 12.03.2021 până la retragere), sau să îl predea companiei. Returnarea este considerată făcută la timp dacă cumpărătorul trimite produsul înainte de expirarea termenului.
7.4. În cazul unei renunțări făcute în mod legal, vânzătorul va rambursa integral și fără întârziere prețul de achiziție al produsului (produselor) plătit de către cumpărător, dar nu mai târziu de 14 zile de la renunțare, în schimb, costurile de livrare și comisioanele de plată, dacă au existat, nu vor fi rambursate. În cazul renunțării parțiale (adică retragerea pentru unul sau mai multe produse dintr-o comandă), suma plătită pentru produsul(ele) respectiv(e) va fi restituită, fără costurile de livrare și comisioanele de plată.
Rambursarea va fi efectuată prin transfer bancar în contul indicat de către Cumpărător. Cumpărătorului nu i se vor percepe comisioane bancare pentru rambursarea prețului de achiziție. Vânzătorul are dreptul de a suspenda rambursarea până când produsul este returnat sau până când este furnizată o dovadă credibilă privind returnarea acestuia. În cazul în care Cumpărătorul nu alege cel mai puțin costisitor mod de transport, altul decât cel obișnuit, întreprinderea nu este obligată să suporte costurile suplimentare.
7.5. Cumpărătorul va suporta cheltuielile ce se ivesc cu returnarea produsului ca urmare a exercitării dreptului de retragere. Cumpărătorul nu va fi grevat cu alte costuri. Cu toate acestea, întreprinderea poate solicita despăgubiri pentru daunele rezultate din utilizarea necorespunzătoare a produsului.
7.6. Cumpărătorul nu își poate exercita dreptul de renunțare pentru produsele folosite și care au fost deteriorate după preluarea lor. Utilizarea dincolo de verificarea dimensiunilor produsului va duce la pierderea dreptului de renunțare.
7.7. Vânzătorul nu este obligat să răscumpere produsul(ele) în cazul în care Cumpărătorul îl (le) returnează deteriorate sau folosite. Dacă Cumpărătorul a îndepărtat de pe produs eticheta originală a producătorului, acesta nu mai este considerat un produs nou, astfel nu poate fi acceptată returnarea acestuia. În cazul returnării unui (unor) astfel de produs(e), Cumpărătorul va suporta costurile expedierii returului (adică costurile de transport + comisioanele de plată aferente). Cumpărătorul este obligat să achite aceste costuri curierului la primirea coletului, în numerar sau prin card., sau să le primească în custodie.
7.8. În cazul renunțării în scris, notificarea de renunțare trebuie să fie trimisă în scris în termen de 14 zile de la primirea produsului. În cazul expedierii prin poștă la adresa Ataska.hu (Eposeta.ro), mențiunea „Atáska-visszáru” (“Epoșetă-Retur”) trebuie să fie indicată foarte vizibil. Declarația de renunțare poate fi trimisă și prin e-mail la adresa specificată de Vânzător sau utilizând formularul disponibil pe Site. În caz de renunțare, Vânzătorul va trimite o confirmare clară a primirii declarației de renunțare la adresa de e-mail a Cumpărătorului.
7.9. Renunțarea comunicată prin SMS sau telefonic nu este valabilă din punct de vedere juridic.
7.10. Întrebările despre produse, notificarea privind stadiul comenzii, renunțarea la achiziție și eventualele erori pot fi comunicate prin e-mail sau telefonic.
7.11. Vânzătorul informează și atrage în mod expres atenția terților cu care încheie contracte că, în conformitate cu Ordonanța Guvernului 45/2014 (26.II.), dreptul de renunțare al consumatorilor în cazul contractelor încheiate în afara spațiilor comerciale și al contractelor celor aflate la distanță este considerat a fi cel al unei persoane fizice care acționează în afara domeniului de activitate al profesiei, al activității independente sau al activității comerciale, în conformitate cu dispozițiile articolului 8:1 (1) (3) din Codul civil, la care se face referire prin 4. § 2 din Ordonanța Guvernului menționat. Vânzătorul atrage în mod special atenția terților cu care are încheie contracte asupra faptului că Ordonanța Guvernului nr. 45/2014 (26.II.) se aplică contractelor încheiate între un consumator și o întreprindere (contracte de consum). (conform legislației din Ungaria)
8.1. Condițiile de garanție, precum și serviciile suplimentare disponibile după livrare (furnizarea de piese de schimb, servicii de reparații) sunt incluse în certificatul de garanție furnizat împreună cu produsul. În cazul în care produsul nu este însoțit de un certificat de garanție separat, factura va fi considerată ca fiind certificatul de garanție.
8.2. Cumpărătorul poate depune o reclamație anexând descrierii defectului sau prin utilizarea formularului de reclamație disponibil pe Site. În cazul unei reclamații, te rugăm să îl contactezi pe colegul nostru, adresa depozitului și mențiunea “Atáska-reklamáció” ("Reclamație Epoșetă") trebuie să fie foarte vizibile pe ambalaj. Cumpărătorul va primi o notificare din partea Vânzătorului cu privire la modul de rezolvare a reclamației în termen de 5 zile lucrătoare de la primirea produselor.
8.3. Vânzătorul va acționa independent în satisfacerea drepturilor de garanție, înlocuind bunurile dacă stocul permite acest lucru. Produsul poate fi înlocuit numai dacă nu este deteriorat. În cazul în care nu există garanție cu privire la defectul produsului sau reclamația este inadmisibilă din punct de vedere juridic, produsul va fi returnat Cumpărătorului cu cheltuielile de expediere plătită, împreună cu avizul privind reclamația. În cazul în care returnarea eșuează, Vânzătorul va lua produsul în custodie responsabilă și va notifica Cumpărătorul că defectul nu este acoperit de garanție. În acest caz, Cumpărătorul va fi obligat să preia bunurile, împreună cu rambursarea oricăror costuri de transport / curierat sau de depozitare.
8.4. Reclamația nu este admisibilă din punct de vedere juridic dacă defectul a rezultat din utilizarea necorespunzătoare a produsului. Defectul nu este acoperit de garanție. Garanția acoperă doar defectele de fabricație și nu acoperă daunele rezultate în urma unei utilizări necorespunzătoare, cum ar fi transportul cu elemente neobișnuite, neglijență, accidente, uzură, temperaturi extreme, solvenții, acizii, apă, uzura normală a produsului sau daunele cauzate cu ocazia transportului (de exemplu, de către o companie aeriană).
8.5. "Legea V din 2013 privind Codul Civil (denumită în continuare "Codul Civil") a restrâns noțiunea de consumator la persoanele fizice care acționează în afara domeniului de activitate al profesiei lor, a activității independente sau al activității comerciale. O altă modificare importantă legată de aceasta este introducerea conceptului de întreprindere, care este definit în lege ca fiind "opusul" consumatorului: o întreprindere este, prin urmare, o persoană care acționează în cadrul profesiei sale, al activității sale independente sau al activității sale comerciale. 8:1 alineatul (1) punctele 3 și 4 ale Codului Civil (conform legislației din Ungaria).
În cazul în care solicitați o factură cu TVA atunci când efectuați o achiziție – adică atunci când cumpărați în cadrul activității dvs. comerciale –, sunteți considerați o întreprindere, ceea ce înseamnă că în conformitate cu legislația în cauză, dispuneți de mai puține drepturi de revendicare a garanției decât consumatorii.
Societatea noastră este obligată să emite certificat de garanție în conformitate cu Ordonanța Guvernului 151/2003 din IX.22 privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de folosință îndelungată (în continuare „Ordonanță”). În schimb, în conformitate cu articolul 1 alineatul (2) din Ordonanță, numai consumatorii pot invoca un drept de garanție nu întreprinderile: „Proprietarul bunurilor de consum poate invoca drepturile ce decurg din garanție, cu condiția ca acesta să fie un consumator.”. Prin urmare, în cazul în care o persoană solicită o factură de TVA, Compania noastră nu poate, în virtutea legii, să îi elibereze un certificat de garanție.
Dacă în calitate de comerciant ați achiziționat de la societatea noastră un produs defect, vă puteți exercita dreptul de garanție pentru defecte existente doar dacă puteți dovedi că produsul avea deja acest defect în momentul achiziționării și că nu a fost cauzat de o utilizare necorespunzătoare. Pentru a dovedi acest lucru, este necesară obținerea unei expertize independente.
9.1. Cumpărătorul poate trimite Vânzătorului eventualele reclamații a în scris, datele de contact menționate mai sus.
Cumpărătorul poate depune în scris orice reclamație a consumatorului la Vânzător, folosind datele de contact indicate mai sus. Comunicarea prin e-mail la adresa de e-mail furnizată de Cumpărător respectiv la adresa de e-mail a Vânzătorului în cadrul procedurii de reclamații va fi acceptată de părți ca având valoare juridică. În cazul în care reclamația este respinsă, Cumpărătorul se poate adresa Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sau poate solicita inițierea procedurii Instanțelor de conciliere aferente camerelor de comerț și industrie regionale. Autoritatea pentru protecția consumatorilor va reprezenta în mod gratuit interesele consumatorilor, un reprezentant pentru protecția consumatorilor este, de asemenea, disponibil și în cadrul municipalităților. ODR este platforma interactivă a UE pentru protecția consumatorilor, prin intermediul căruia poate fi depusă o reclamațe la adresa ec.europa.eu/consumers/odr.
9.2. Nu este necesar să vă înregistrați pentru a putea naviga pe Site. Plasarea unei comenzi online este posibilă prin înregistrarea voluntară. Cu ocazia înregistrării, Cumpărătorul furnizează datele personale și autorizează Vânzătorul să le stocheze și să le prelucreze. Prin înregistrare, Cumpărătorul autorizează Vânzătorul să divulge datele sale cu caracter personal angajaților Vânzătorului și părții terți care efectuează livrarea. Cumpărătorul oricând își poate modifica datele sau poate solicita ștergerea acestora trimițând o cerere scrisă la adresa de e-mail a Vânzătorului.
9.3. În cadrul procesului de înregistrare, Cumpărătorul va alege o parolă și este responsabil să o păstreze cu grijă. Cumpărătorul este responsabil pentru orice comandă efectuată pe Site prin conectarea cu parola sa.
9.4. Cumpărătorul este responsabil pentru acuratețea, veridicitatea și caracterul complet al datelor furnizate în timpul înregistrării. În cazul în care Vânzătorul constată, pe baza unor dovezi credibile, că informațiile furnizate nu sunt adevărate, acesta poate iniția imediat o verificare a exactității informațiilor. În cazul în care o astfel de încercare nu are succes, Vânzătorul are dreptul de a anula comanda plasată de Cumpărătorul înregistrat și să restricționeze parțial sau integral accesul acestuia.
9.5. Prin înregistrare, Cumpărătorul consimte în mod automat ca Vânzătorul să îl contacteze pentru a-l anunța cu privire la modificările importante de pe Site. Totodată Cumpărătorul automat își dă acordul să primească oferte comerciale și newsletter-uri, dar se poate dezabona în orice moment de la acestea utilizând link-ul de dezabonare de la sfârșitul newsletter-ului.
9.6. Conținutul publicat de către Vânzător pe Site (articole, fotografii, grafică, și alte materiale protejate de dreptul de autor, aspectul paginii, designul, modul de editare, codurile, software-ul și alte soluții utilizate în funcționarea acestuia, ideile, implementarea acestora, mărcile comerciale, logo-urile, denumirile comerciale) sunt proprietatea intelectuală a Vânzătorului sau a producătorilor produselor. Mărcile comerciale și denumirile de marcă afișate pe Site aparțin proprietarilor de drept și sunt publicate de Vânzător doar în scop informativ.
9.7. Utilizarea conținutului publicat de către Vânzător care constituie proprietatea intelectuală a unor terțe părți (de exemplu, citate, fotografii, conținut grafic, mărci comerciale, logo-uri, nume de domenii etc.) poate fi făcută numai în conformitate cu Legea LXXVI din 1999 privind drepturile de autor și cu Legea XI din 1997 privind protecția mărcilor și indicațiilor geografice (conform legislației din Ungaria). Orice utilizare în afara acestui cadru necesită acordul autorului. Orice reproducere, copiere, publicare, modificare, inclusiv prin mijloace electronice, a oricărui conținut de pe site-ul web, prin orice mijloace, este strict interzisă. Pot exist excepții de la această regulă cu acordul prealabil scris al Vânzătorului sau dacă Vânzătorul menționează în mod expres acest lucru pe Site. Această interdicție se aplică în special textelor, imaginilor, graficelor, logo-urilor, siglelor, fotografiilor, materialelor video și audio de pe Site. Este strict interzisă crearea sau producerea oricărui material sau lucrare bazată pe sau derivată din conținutul Site-ului.
9.8. Anumite părți ale conținutului site-ului pot fi salvate pe hard disk sau tipărite de către utilizator în scopuri personale, dar chiar și în acest caz utilizatorul nu are dreptul ulterior de a utiliza, distribui, stoca într-o bază de date, descărca sau comercializa partea respectivă a site-ului web. Orice utilizare neautorizată atrage după sine sancțiuni juridice penale și civile.
9.9. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica unilateral Termenii și Condițiile Generale. Modificările devin valabile prin publicarea acestora pe Site. Modificările nu au efect retroactiv.
9.10. Părțile vor încerca să soluționeze orice litigiu pe care l-ar putea avea prin mijloacelor extrajudiciare menționate mai sus. Instanța care are jurisdicția și competența de a soluționa orice litigiu este instanța cu jurisdicția și competența în conformitate cu normele Codului de procedură civilă maghiar.
9.11. Pentru utilizarea serviciului, este necesar acces la internet, un browser care gestionează hyperlink-uri (Internet Explorer, Opera, FireFox, Google Chrome sau o aplicație similară) și o adresă de e-mail.
9.12. Găzduirea se face la furnizorul UNAS Online Kft., Sopron, Kőszegi út 14., adresă de e-mail: unas@unas.hu.
10.1. Operatorul, în calitate de operator de date, pentru aspectele nereglementate în prezentul contract se obligă să respecte prevederile Codului Civil, a Legii CXII din 2011 (conform legislației din Ungaria) privind dreptul la autodeterminare informațională și libertatea de informare și legislația privind drepturile de autor.
10.2. Operatorul se angajează să respecte obligațiile de a asigura integritatea datelor cu caracter personal, de a preveni accesul neautorizat și prelucrarea ilegală a acestora, în special de a înceta imediat prelucrarea datelor cu caracter personal pe baza consimțământului în cazul retragerii acestuia, de a șterge datele în cauză în astfel de cazuri și de a revizui periodic, dar cel puțin o dată pe an, stocarea datelor prelucrate.
10.3. Vânzătorul va trata informațiile obținute cu ocazia încheierii contractului ca secrete de afaceri și se va abține de la orice comportament care ar permite accesul neautorizat la acestea.
10.4. Prelucrarea datelor de către Vânzător se bazează pe consimțământul voluntar. În cazul în care Cumpărătorul furnizează date cu caracter personal ale unei alte persoane, este obligația sa de a obține consimțământul persoanei vizate.
10.5. Vânzătorul nu înregistrează datele cu caracter personal ale vizitatorilor Site-ului, doar adresa IP a Cumpărătorilor este înregistrată. Atunci când cumpără online, Cumpărătorul furnizează date cu caracter personal. Scopul prelucrării datelor este îndeplinirea comenzii, contactul, baza legală fiind consimțământul persoanei respective. Datele prelucrate sunt: nume, adresă de e-mail, adresa, număr de telefon, data. Durata prelucrării este de 1 an, având în vedere obligațiile de garanție.
10.6. Operatorul utilizează așa-numitele cookie-uri pe Site, ceea ce înseamnă plasarea și citirea unui set de date. Prin plasarea unei comenzi, Cumpărătorul își dă acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Scopul acestei operațiuni este identificarea și distingerea utilizatorilor, înregistrarea traseului de vizită și efectuarea unor operațiuni analitice. Durata de prelucrare a datelor este de 2 ani. Cumpărătorul poate respinge utilizarea cookie-urilor în browserul său de internet.
10.7. Prelucrarea datelor furnizate prin intermediul site-ului are loc la sediul operatorului și al procesatorilor de date. În timpul prelucrării datelor cu caracter personal, Operatorul utilizează dispozitive informatice care vor asigura că datele să nu poate fi accesate fără autorizație și să fie păstrate neschimbate. Securitatea datelor este garantată de o soluție de protecție la nivel de server, motorul site-ului este protejat prin autentificare în doi pași și criptare BCrypt a parolei, iar site-ul deservește cumpărătorii printr-un server cu criptare HTTPS.
10.8. Angajații vânzătorului sunt considerați procesatori de date în scopul îndeplinirii comenzilor. Operatorul își rezervă dreptul de a utiliza un operator de date suplimentar, caz în care va informa clientul prin mijloace electronice cel târziu la începutul prelucrării datelor.
10.9. Cumpărătorul poate solicita prin email informații cu privire la prelucrarea datelor sale cu caracter personale, poate solicita corectarea sau ștergerea acestora. Vânzătorul va șterge datele cu caracter personal la cerere, și în alte cazuri, dacă prelucrarea datelor este ilegală, dacă datele sunt incomplete sau incorecte, nu pot fi corectate, sau dacă scopul prelucrării datelor a încetat, termenul a expirat sau dacă acest lucru fost dispus de o autoritate sau instanță. Cumpărătorul poate solicita despăgubiri în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal și Libertății de Informare (Budapesta, Strada Szilágyi Erzsébet fasor 22c, 1125).
10.10. Pentru dezvoltarea comunicării și ofertelor personalizate folosim software-ul de automatizare a marketingului pentru comerțul electonic Retargeting.biz (sediul social: strada Vasile Lascar nr. 178, etaj 2, sector 2, București, România, număr de TVA: RO34270947, număr de identificare: J40 /3525/23.03.2015, e-mail: info@retargeting.biz, telefon: + 40-727-383-165).
10.11. Aceste activități nu au consecințe juridice sau impact semnificativ asupra utilizatorilor. Singura consecință a realizării acestui profil este că utilizatorul primește reduceri și oferte de marketing personalizate. Utilizatorul poate respinge crearea acestui profil sau primirea comunicărilor comerciale, continuând să beneficieze de reduceri sau oferte de marketing personalizate.
10.12. În scopul prelucrării, urmăririi (profilării) și interacțiunii Retargeting.biz trebuie automat să colecteze și să stocheze următoarele date cu caracter personal: adresa de e-mail a clientului, numărul de telefon, numele, sexul, adresa, locul nașterii, data nașterii , numărul de identificare al comenzii, județul, codul de reducere, valoarea codului de reducere, valoarea comenzii, costurile de livrare, prețurile produselor, versiunile produselor, IP, browserul, dispozitivul, sistemul de operare, cookie, adresă IP, timestamp, paginile vizualizate, categorii, marcă , produs, click pe imagine, adăugare în coș cu mouse-ul, mouse pointer, scroll în sus și în jos, adăugare în coș, selectare variantă, adăugare la lista de dorință, comentariu, like pe Facebook, vizitare pagină de ajutor.
10.13. Grupurile țintă sunt vizitatorii, utilizatorii înregistrați și clienții acestui site, în funcție de serviciul selectat. Datele vizitatorilor sunt stocate timp de 2 luni, iar a utilizatorilor înregistrați și a clienților timp de 3 ani.
10.14. În furnizarea Serviciului către Client, Retargeting.biz utilizează terți furnizori de servicii (subcontractori) din SEE și SUA (doar pentru mesajele push), iar transferul de date cu caracter personal se bazează pe EU-USA Privacy Shield; datele sunt stocate doar pe durata contractului dintre cele două părți.
10.15. Cookie-uri: acest site trebuie sa folosească cookie-uri first party și va da acces lui Retargeting.biz la aceste informații. Acest cookie este plasat de acest site și, prin urmare, poate fi folosit doar în legătură cu acest site. În consecință, o legătură între monitorizarea internă a utilizatorilor acestui site și monitorizarea pe alte site-uri nu este tehnic posibilă prin acest cookie.
10.16. Dacă doriți să vă retrageți sau să renunțați la Retargeting.biz, trimiteți un email la următoarea adresă: info@eposeta.ro
11.1. Informațiile de mai jos sunt disponibile Utilizatorului atunci când colectează datele cu caracter personal pe site-ul magazinului online.
11.2. Administratorul datelor cu caracter personal ale Utilizatorului este Atáska Web Kft. Administratorul procesează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor magazinului online în conformitate cu prevederile Regulamentului General privind Protecția Datelor ("GDPR") din 27 aprilie 2016.
11.3. Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor: info@eposeta.ro respectiv responsabilul cu protecția datelor al Atáska Web Kft.
11.4. Prelucrarea datelor cu caracter personal în cadrul magazinului online se realizează în următoarele condiții: (I) în scopul executării contractelor încheiate cu Utilizatorul pentru vânzarea de produse - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie contractul încheiat între Utilizator prin intermediul acceptării Regulamentului Magazinului Online; (II) pentru gestionarea contului Utilizatorului în magazinul online - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie acceptarea de către Utilizator a regulilor de administrare a contului și ale magazinului online; (III) pentru analiza reclamațiilor - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie obligațiile Administratorului prevăzute de reglementările privind garanțiile și defectele produselor vândute; (IV) în cazul în care Utilizatorul și-a dat consimțământul expres, pot fi trimise Utilizatorului prin e-mail sau telefon informații comerciale, recomandări ale produselor comercializate în magazinul online, inclusiv oferte publicitare - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie consimțământul voluntar al Utilizatorului, care nu este obligatoriu și poate fi retras în orice moment; pentru direcționarea mesajelor de marketing personalizate către Utilizator, de exemplu, sub forma profilării bazate pe analiza achizițiilor Utilizatorului - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie interesul legitim al Administratorului, care se bazează pe marketingul produselor comercializate în magazinul online; (V) în scopuri de marketing - la adresa indicată de Utilizator, Administratorul va trimite periodic informații despre ofertele Magazinului Online Eposeta.ro și ale partenerilor săi comerciali - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor o constituie interesul legitim al Administratorului și al partenerilor săi, bazat pe marketingul produselor indicate în ofertă; Utilizatorul oricând se poate opune prelucrării datelor cu caracter personal contactând Magazinul Online; (VI) în scopuri statistice necesare cerințelor interne ale Administratorului - în acest caz, baza legală pentru prelucrarea datelor cu caracter personal o constituie interesul legitim al Administratorului, bazat pe colectarea informațiilor necesare pentru dezvoltarea activității și adaptarea serviciilor la cerințele utilizatorilor magazinului online; (VII) în scopul atestării de către administrator a îndeplinirii obligațiilor sale și al executării acestor obligații, precum și în scopul apărării împotriva pretențiilor împotriva administratorului, pentru prevenirea sau descoperirea fraudei - caz în care prelucrarea datelor utilizatorului se va baza pe interesul legitim al administratorului, de a-și proteja drepturile, de a verifica îndeplinirea obligațiilor sale și, în consecință, acceptarea unei remunerații corespunzătoare de către Administrator din partea clienților săi.
11.5. În timpul efectuării cumpărăturilor în magazinul online, Utilizatorul furnizează anumite date cu caracter personal necesare executării contractului de vânzare-cumpărare.
Refuzul de a furniza datele necesare pentru efectuarea comenzii duce la imposibilitatea realizării contractului de vânzare-cumpărare. Nu este obligatorie consimțământul Utilizatorului pentru a primi informații comerciale în vederea executării contractului de vânzare-cumpărare pe adresa sa de e-mail sau numărul său de telefon Dacă Utilizatorul își dă consimțământul, acesta poate fi retras în orice moment. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării datelor efectuate înainte de retragerea acestuia.
11.6. Administratorul va furniza datele cu caracter personal ale Utilizatorului doar către entitățile cu care colaborează în vederea executării contractului de vânzare-cumpărare al produselor achiziționate de către Utilizator, inclusiv pentru primirea plății produsului și livrarea acestuia.
11.7. Datele cu caracter personal furnizate de Utilizator vor fi procesate pe durata necesară executării contractului de vânzare-cumpărare, a soluționării reclamațiilor și pentru a confirma îndeplinirea obligațiilor Administratorului, precum și pentru executarea sau apărarea împotriva solicitărilor îndreptate împotriva acestuia - până la maxim 10 ani de la transmiterea datelor cu caracter personal ale Utilizatorului către Administrator.
11.8. În conformitate cu principiile stabilite în GDPR, Utilizatorul are următoarele drepturi în ceea ce privește prelucrarea datelor sale de către administratorul magazinului online: dreptul de acces la date, actualizarea acestora, dreptul de a solicita transferul datelor, ștergerea lor, opoziția față de prelucrarea datelor și dreptul la restricționarea prelucrării.
11.9. Utilizatorul are dreptul să depună o plângere la președintele Autorității de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal cu privire la prelucrarea datelor sale cu caracter personal de către Administrator.
12.1. Prin abonarea la newsletter-ul magazinului, Cumpărătorul devine automat membru al programului de loialitate ATASKA. În cadrul programului membrii primesc un cod de cupon cu o reducere de 10%, pe care îl pot utiliza după prima achiziție făcută. Condițiile de utilizare a reducerii sunt specificate mai jos.
12.2. Nu poate fi primită în numerar valoarea cuponului de reducere. Valoarea reducerii va fi calculată, iar suma va fi rotunjită la întreg conform regulilor matematice.
12.3. Reducerea poate fi utilizată pentru produsele cu preț întreg, cu condiția ca valoarea achiziției să depășească 10.000 de forinți.
12.4. Cumpărătorul poate utiliza reducerea doar o singură dată.
12.5. Realizarea tranzacției este considerată completată începând cu efectuarea plății.
12.6. Valabilitatea cuponului de reducere începe de la data emiterii și este valabilă până la utilizare, după care este șters, fără a afecta reducerile ce se acordă ulterior.
12.7. În cazul returnării unui produs pentru care s-a utilizat reducerea (inclusiv returnarea pe motiv de reclamație), suma redusă va fi încărcată în contul membrului clubului.
12.8. Programul de loialitate nu poate fi combinat cu alte oferte speciale de pe eposeta.ro.
12.9. Membrilor clubului vor fi oferite și alte reduceri periodice (cupon gratuit pentru livrare, alte cupoane de reducere, etc.). Ofertele periodice vor fi afișate pe site și în materialele informative.
12.10. Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica regulamentul fără a limita drepturile utilizatorilor pe care aceștia le-au obținut conform condițiilor anterioare modificărilor. Modificările regulamentului vor fi afișate pe site-ul eposeta.ro.
12.11. Organizatorul își rezervă dreptul de a închide clubul în orice moment, luând în considerare drepturile dobândite ale membrilor clubului. După închiderea sau suspendarea clubului, nu vor mai putea fi obține puncte de loialitate, dar cele deja acumulate vor fi valabile până la utilizare și vor putea fi utilizate de către membrii.
12.12. În conformitate cu regulamentul programului, membrii clubului au dreptul să la reclamații, în special în ceea ce privește punctele de loialitate și reducerile. Reclamația trebuie depusă în termen de 14 zile de data producerii daunelor. Reclamația poate fi depusă prin poștă, curier, personal sau prin e-mail la info@eposeta.ro, sau prin formularul online disponibil la adresa https://eposeta.ro/contact, cu mențiunea "Reclamație Ataska".
Versiunea actualizată a declarației este valabilă începând cu 17.04.2024.
Regulile de prelucrare a datelor cu caracter personal la Atáska Web Kft.
INFORMAȚII GENERALE
Punem un accent deosebit pe protecția și utilizarea datelor tale cu caracter personal în conformitate cu legea privind protecția datelor, elaborat în baza Regulamentului privind protecția datelor din 27.04.2016 ("GDPR"). Scopul nostru este de a-ți furniza informații corespunzătoare și control asupra prelucrării datelor tale și a legislației aferente, astfel încât să fi informat asupra măsurilor pe care le poți întreprinde cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal.
Mai jos, prezentăm modul de prelucrare a datelor tale cu caracter personal, condițiile de siguranță pentru prelucrarea acestora și pe cei pe care îi autorizăm să le utilizeze. Dacă dorești informații suplimentare, te rugăm să ne scrii la adresa de e-mail info@eposeta.ro.
CUM OBȚINEM ACCESUL LA DATELE TALE?
Vom putea avea acces la datele tale cu caracter personal dacă ai cumpărat un produs din magazinul nostru online și ai furnizat informațiile necesare pentru plasarea comenzii pe www.eposeta.ro ("Shop") sau prin orice alt mijloc prin care ne-ai furnizat aceste date prin intermediul site-ului nostru. Regulamentul de funcționare al site-ului nostru poate fi consultat apăsând AICI.
CINE PRELUCREAZĂ DATELE TALE CU CARACTER PERSONAL?
Datele tale cu caracter personal sunt prelucrate de ATÁSKA WEB KFT. (cu sediul în Budaörs, strada Gervay Mihály nr. 2, înregistrată la Tribunalul Comercial al Curții de Apel din Budapesta, cu numărul de înregistrare în registrul comerțului: 13-09-215929, cod fiscal: 27955051-2-13), denumită în continuare "Administrator".
CUM POT CONTACTA RESPONSABILUL CU PROTECȚIA DATELOR?
Datele de contact ale responsabilului sunt:
+36 70 638 2910
CUM PRELUCRĂM DATELE TALE CU CARACTER PERSONAL?
În cazul în care vei utiliza serviciile oferite de magazinul nostru, datele tale vor fi prelucrate în felul următor:
a) În cazul cumpărării unui produs din magazinul nostru, ai încheiat un contract de achiziție cu noi în conformitate cu termenii și condițiile prevăzute, iar datele tale personale înscrise în contract vor fi necesare pentru încheierea contractului. În acest caz, vom avea nevoie de cât mai multe informații pentru a ne asigura că comanda ta va ajunge la tine fără probleme. Nu este obligatorie furnizarea datelor tale cu caracter personal, dar este indispensabilă pentru îndeplinirea condițiilor prevăzute în contractul de achiziție și pentru livrarea produsului.
b) Gestionarea contului tău are la bază contractul încheiat cu Administratorul în momentul creării contului în conformitate cu regulamentul comercial al firmei. Crearea unui cont îți va permite să-ți accesezi datele personale, să vizualizezi detaliile achizițiilor tale și să alegi modul de gestionare a unora dintre datele tale. Nu este obligatorie furnizarea datelor tale personale, dar este indispensabilă pentru încheierea unui contract.
c) În conformitate cu prevederile legale, Administratorul este responsabil să se ocupe de reclamațiile privind defectele bunurilor achiziționate. Formularul de reclamație atent completat este indispensabil pentru începerea procedurii de reclamație.
d) În cazul în care ai solicitat și avem acordul tău, îți vom trimite pe adresa ta de email newslettere comerciale informative despre produsele și promoțiile noastre curente. Vă puteți dezabona oricând de la buletinul informativ, nu există obligativitate de a vă abona la acest serviciu, iar dezabonarea nu va afecta în nici un fel protecția datelor tale deja furnizate înainte de dezabonare. Te poți dezabona de la buletinul informativ utilizând linkul din newsletter sau accesând link-ul de pe site-ul nostru.
e) În cazul în care avem acordul tău separat, îți vom putea trimite, de asemenea, informații comerciale despre ofertele și promoțiile noastre și pe telefonul mobil. Vei putea retrage oricând această permisiune. Modalitatea de retragere îl poți citi mai sus sau îl vei putea afla contactându-ne. Retragerea permisiunii tale nu va afecte în niciun fel prelucrarea datelor tale pentru perioada anterioară retragerii acesteia.
f) În urma analizării profilului tău îți vom trimite oferte comerciale personalizate care te vor direcționa către site-ul nostru. Ofertele personalizate vor fi trimise pe baza analizei obiceiurilor tale de căutare și cumpărare, caz în care Administratorul poate utiliza legal datele tale pentru activități de marketing în vederea promovării produselor magazinului propriu și a ofertelor furnizorilor săi.
g) Periodic îți vom putea trimite informații cu scopuri de marketing despre produsele de pe answear.hu cât și oferte de la partenerii noștri de afaceri. Acest lucru are la bază activitatea de marketing desfășurată în propriul nostru interes și în interesul partenerilor noștri, în conformitate cu legislația în vigoare. Îți poți retrage oricând consimțământul în cazul în care nu mai dorești să primești materialele noastre de marketing fie contactându-ne, fie prin intermediul link-ului AICI.
h) Administratorul în mod legal poate colecta date cu caracter personal cu scop statistic, intern în vederea extinderii și adaptării activității la nevoile clienților săi.
i) În vederea consolidării și protejării de influențe externe a serviciilor furnizate, cum ar fi detectarea și prevenirea fraudei, respectiv a activităților persoanelor persoane care se angajează în activități ilegale, Administratorul va utiliza datele tale personale în propriul interes comercial pentru a obține plata serviciului de la clienții săi, cu respectarea reglementărilor comerciale în vigoare.
Asigurăm transparență în gestionarea datelor tale cu caracter personal. Te rugăm să ne contactezi dacă ai întrebări cu privire la condițiile și procedurile de utilizare a datelor tale cu caracter personal. Datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate în mod legal, asigurându-ne că acestea sunt valabile și actualizate. În acest scop, ocazional vei primi un e-mail pe adresa ta cu solicitarea de actualizare a datelor din sistem.
Datele tale personale nu vor fi utilizate pentru luarea automată a deciziilor fără consimțământul tău prealabil.
ESTE OBLIGATORIE FURNIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL?
Este alegerea ta ce tipuri de date cu caracter personal ne furnizezi, dar îți atragem atenția că anumite informații sunt esențiale în vederea încheierii contractului, altele pentru a putea onora comanda ta.
În cazul în care nu ne furnizezi informațiile necesare plasării unei comenzi, aceasta nu va putea fi onorată.
Comanda va fi procesată și fără acordul tău de a primi informații comerciale telefonic sau prin email. Acordul tău prealabil exprimat pentru primirea de materiale de marketing va putea fi oricând retras.
CINE VA AVEA ACCES LA DATELE TALE CU CARACTER PERSONAL?
Datele tale cu caracter personal vor fi furnizate acelor entități cu care colaborăm în vederea asigurării că comanda ta va fi livrată cu succes:
a) În funcție de modul de livrare aleasă de tine, datele tale vor fi puse la dispoziția uneia dintre entitățile de mai jos:
• GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.
• eventuale alte companii de curierat, în viitor
b) În funcție de metoda de plată aleasă, datele tale cu caracter personal vor fi puse la dispoziția următoarelor entități:
• În cazul plății la livrare, companiei de transport autorizată pentru a încasa plata;
• Barion Payment Zrt., dacă ai optat pentru plata online;
• O altă entitate angajată în activități financiare pe care am autorizat-o pentru debitarea directă și colectarea valoarea bunurilor vândute
c) Dacă vom primi acordul tău pentru trimiterea de informații comerciale prin e-mail sau telefon, vom împuternici și următoarele entități în a utiliza datele tale:
• UNAS Online Kft.,
d) Contabilul companiei care operează site-ul: West Finance Audit Kft., 9700 Szombathely, str. Kiskar 1 1/2, Cod fiscal: 14130193-2-18. (Are acces doar la datele de pe facturi: nume/adresă, nume firmă/sediul social.)
e) Datele tale vor fi, de asemenea, furnizate și firmei căreia am încredințat gestionarea datelor clienților noștri, lucru indispensabil în cazul desfacerii de produse online: UNAS Online Kft.
f) Vom putea, de asemenea, furniza datele tale și altor entități din categoriile mai sus menționate, cu condiția să dispună de permisiunea noastră.
CÂT TIMP STOCĂM DATELE TALE CU CARACTER PERSONAL?
Vom prelucra datele cu caracter personal în următoarele perioade:
a) Datele tale vor fi păstrate până la executarea contractului, expirarea termenului de depunere a unei reclamații, expirarea răspunderii juridice și expirarea caracterului litigios al contractului, dar nu mai mult de 10 ani de la data furnizării acestora.
b) În cazul în care îți desființezi contul de client, datele tale vor fi păstrate până la îndeplinirea obligațiilor noastre și expirarea termenului de prescripție pentru litigiile ce decurg din contracte, dar nu mai mult de 10 ani de la data furnizării acestora.
CUM ÎȚI PROTEJĂM DATELE?
Utilizăm o gamă largă de măsuri de protecție informatică și organizațională pentru a minimiza scurgerile, compromiterea și amestecarea datelor. Protecția datelor este asigurată de firewall, antivirus, filtrele de spam, backup-uri de securitate la mai multe niveluri și de un sistem intern de acces la date. Magazinul nostru asigură un grad înalt de protecție aplicațiilor web datorită firewall-ului (WAF) și protecție împotriva atacurilor DdoS. Dispunem de un nivel ridicat de conectivitate HTTPS/SSL, și de un partener de hosting atent selectat care deține certificate de calitate ISO 9001 și AQAP-2110 și certificat AQAP-2110 de securitate a informațiilor.
Trebuie să înțelegi că folosirea internetului întotdeauna implică factori de risc pe care încercăm să combatem și să minimalizăm amenințările externe prin îmbunătățirea continuă a sistemelor, unităților organizaționale, monitorizare periodică, control, actualizări și o atenție sporită acordată punctelor critice.
CE DREPTURI AI ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PRELUCRAREA DE CĂTRE NOI A DATELOR TALE CU CARACTER PERSONAL?
În conformitate cu GDPR, dispui de o serie de drepturi în ceea ce privește furnizarea datelor tale cu caracter personal:
a) Dreptul de a fi informat cu privire la modul în care sunt prelucrate datele tale cu caracter personal - în cazul în care ai întrebări, ni le poți adresa printr-un e-mail la adresa info@eposeta.ro sau prin intermediul informațiilor de contact disponibile pe site-ul nostru. Îți vom răspunde cu plăcere.
b) Dreptul de acces la date și de actualizare a datelor - îți poți accesa oricând datele tale personale în contul tău. Îți poți modifica sau actualiza datele. În cazul în care nu ai un cont de client, poți solicita datele tale personale stocate la noi prin contactul menționat pe această pagină sau de la persoana responsabilă cu protecția datelor. Îți vor fi furnizate datele și la cerere vor fi și actualizate.
c) Alte drepturi în conformitate cu GDPR:
• Ștergerea datelor - dacă dorești să îți ștergi datele, o poți face accesând contul tău sau ne poți solicita acest lucru. Îți atragem atenția că putem refuza ștergerea datelor solicitate în cazul am avea nevoie de acestea pentru apărarea intereselor noastre în cadrul unor proceduri legale.
• Dreptul de a restricționa utilizarea datelor
• Dreptul de a vă opune procesării datelor, dacă aceasta este efectuată din motive legitime ale administratorului sau în interesul public
• Retragerea consimțământului, dacă datele tale nu sunt prelucrate în conformitate cu consimțământul tău exprimat
• Transferul datelor, conform condițiilor contractuale sau a consimțământului tău.
Aceste drepturi pot fi exercitate prin contactarea responsabilului nostru cu protecția datelor la adresa info@eposeta.ro sau prin intermediul link-ului disponibil AICI.
ÎN CÂT TIMP VEI PRIMI RĂSPUNS?
Vom încerca să răspundem în cel mai scurt timp posibil solicitării tale cu privire la datele cu caracter personal, dar nu mai târziu de 30 de zile de la solicitare, sau dacă acest lucru nu este posibil îți vom trimite o notificare cu privire la prelungirea termenului împreună cu motivele acesteia. În cazul în care avem îndoieli cu privire la identitatea persoanei care ne-a adresat întrebările, îți vom pune câteva întrebări menite să îți confirme identitatea.
INFORMAȚII DESPRE AUTORITATEA CARE SE OCUPĂ DE RECLAMAȚIE
În cazul în care consideri că datele tale au fost procesate ilegal, ai dreptul să depui o plângere la autoritatea de supraveghere în materie de protecție a datelor.
În cazul în care ai întrebări cu privire la prelucrarea datelor tale sau dorești să îți exerciți drepturile prevăzute de GDPR, te rugăm să ne contactezi prin intermediul linkului AICI sau să iei legătura cu responsabilul nostru cu protecția datelor cu caracter personal la info@eposeta.ro.
I. DEFINIȚII
1. Administrator - Atáska Web Kft., cu sediul în 2040 Budaörs, str. Gervay Mihály nr. 2., Înregistrată la Tribunalul de înregistrare al Tribunalului din Szombathely, Cod de identificare fiscală: 27955051-2-18, Număr de înregistrare în registrul comerțului: 18-09-114337, autorizată să colecteze electronic date de pe dispozitivele utilizatorului și să le stocheze.
2. Cookies - date IT stocate pe dispozitivul utilizatorului, de dimensiuni mici, preponderent format text, care permit utilizatorului să folosească serviciile paginilor web.
3. Cookie-uri ale administratorului - înseamnă Cookie-uri plasate de Administrator, legate de furnizarea de servicii electronice de către Administrator prin intermediul Site-ului.
4. Cookies externe - plasate pe pagina de web accesat de către partenerii Administratorului
5. Serviciu - pagina de internet sau aplicația administratorului prin intermediul căreia administratorul furnizează serviciul de internet pentru domeniul https://eposeta.ro.
6. Dispozitiv - dispozitiv electronic care oferă utilizatorului accesul la serviciu.
7. Utilizator - persoana care în conformitate cu prevederile și normele legale are dreptul la servicii electronice sau cu care poate fi încheiat un contract de utilizare a serviciilor electronice.
II. DISPOZIȚII PRIVIND UTILIZAREA DATELOR DE UTILIZATOR DE CĂTRE ADMINISTRATOR
1. Administratorul nu poate vinde, să transfere datele cu caracter personal ale utilizatorului către terți sau către utilizatori predefiniți. În cazuri specifice, pe baza unei hotărâri judecătorești, administratorul poate dezvălui datele utilizatorului instituției procuraturii, poliției sau unui alt organism juridic.
2. Datele furnizate de către utilizator pot fi folosite în scopuri de marketing doar cu acordul acestuia.
3. Utilizatorul rămâne anonim până în momentul efectuării primei achiziții în magazinul online, abonării la newsletter sau completării formularului de date de pe site. În cazurile de mai sus, este necesară furnizarea datelor telefonice (electronic sau prin orice alt mijloc).
4. Achiziția efectuată online de către utilizator în magazinul Eposeta.ro și în același timp înregistrarea în magazin, autorizează colectarea și stocarea datelor, în conformitate cu legislația în vigoare. Aceste informații pot fi, bineînțeles, folosite doar pentru onorarea comenzilor, însoțite de dovada achiziției (factură sau factură cu TVA) și livrare. Eposeta are dreptul de a dezvălui datele colectate partenerilor săi comerciali în scopul exclusiv al onorării comenzii. NAIH-117982/2017
III. MODUL DE UTILIZARE A "COOKIE"-URILOR
1. Cookie-urile utilizate de administrator prezintă siguranță pentru utilizator. În special, astfel este imposibilă instalarea virușilor sau a altor programe nedorite sau dăunătoare pe dispozitivul utilizatorului. Aceste fișiere ajută la recunoașterea programului folosit de către utilizator și la adaptarea serviciului în mod individual pentru fiecare utilizator. Fișierele cookie includ numele domeniului lor de origine, perioada valabilității lor pe dispozitiv și valoarea lor.
2. Administratorul utilizează două tipuri de fișiere cookie:
a. Fișiere cookie ocazionale: acestea sunt stocate pe dispozitivul utilizatorului atâta timp cât pagina este deschisă în browserul respectiv. Datele înregistrate se șterg de pe dispozitivul utilizatorului. Datorită mecanismului lor, cookie-urile ocazionale nu pot colecta date personale sau confidențiale de pe dispozitivul utilizatorului.
b. Cookie-urile persistente: sunt stocate pe dispozitivul utilizatorului până când sunt șterse. Ele nu se șterg de pe dispozitiv odată cu închiderea aplicației sau oprirea dispozitivului.
Cookie-urile persistente, prin mecanismul lor, nu pot colecta date personale sau confidențiale de pe dispozitivul utilizatorului.
3. Utilizatorul are posibilitatea să restricționeze cookie-urile sau să limiteze accesul acestora pe dispozitiv. În cazul în care se exercită această opțiune, serviciul poate fi utilizat în continuare, cu excepția funcțiilor care necesită cookie-uri.
IV. SCOPURILE PENTRU CARE SUNT UTILIZATE "COOKIE-URILE
1. Administratorul utilizează cookies-urile în următoarele scopuri:
a. Configurarea serviciului
i) Adaptarea serviciului la nevoile utilizatorului și optimizarea paginii pentru utilizarea serviciului de internet.
ii) Recunoașterea și detectarea dispozitivului utilizatorului, precum și transmiterea corespunzătoare a paginii pe internet în funcție de necesitățile utilizatorului.
b. Recunoașterea utilizatorului și asigurarea activității acestuia în cadrul prestării serviciului.
i) Asigurarea activității utilizatorului în cadrul serviciului (după autentificare), astfel încât să nu fie necesară o nouă autentificare la deschiderea unei pagini conexe.
ii) Funcțiile corect configurate ale serviciului facilitează, în mod special, autentificarea autorizației motorului de căutare pe care este utilizat serviciul.
iii) Extinderea și optimizarea serviciului administratorului.
c. Implementarea procedurilor necesare pentru funcționalitatea totală a paginilor web.
i) Adaptarea paginilor web la preferințele utilizatorului și optimizarea acestora în cadrul serviciilor. În special, prin intermediul acestor fișiere pot fi detectate parametrii de bază ai dispozitivului utilizatorului și optimizată imaginea paginii în funcție de nevoile acestuia.
ii) Folosirea corectă a programului-partener permite utilizatorului, în special, identificarea originalității conținutului încărcat pe pagina pe internet a serviciului.
iii) Permite funcțiile de "parcare" și "coș de cumpărături" pentru serviciul oferit.
d. Analiză, cercetare și audit
i) Generarea de statistici anonime pentru a ajuta la înțelegerea comportamentului utilizatorilor cu privire la utilizarea serviciului online, și care va putea fi folosit pentru îmbunătățirea structurii și a informațiilor disponibile pe site.
e. Asigurarea securității și seriozității serviciului oferit.
2. Administratorul utilizează cookie-uri externe în următoarele cazuri:
a. Utilizarea de conținuturi multimedia pe pagina sa, din partea unui furnizor extern, cum ar fi de ex. YouTube.
b. Colectarea de date statistice generale și anonime prin intermediul instrumentelor analitice, cum ar fi Google Analytics.
c. Activitate publicitară prin intermediul furnizorilor de publicitate care corespund preferințelor utilizatorului, cum ar fi Google AdSense.
d. Autentificarea prin intermediul rețelelor de socializare, cum ar fi Facebook.com.
e. Utilizarea funcțiilor interactive pentru promovarea serviciului prin intermediul platformelor de socializare, cum ar fi Facebook.com, Pinterest.com.
g. Valorificarea funcțiilor de comunicare oferite de un furnizor extern.
V. STABILIREA CONDIȚIILOR DE SALVARE ȘI STOCARE A DATELOR PRIN "COOKIES"
1. Utilizatorul, oricând, în mod independent, poate modifica setările cu privire la cookie-uri, stabilind condițiile de stocare și descărcare a acestora pe dispozitivul personal. Setările menționate pot fi modificate de către utilizator prin intermediul programului său de navigare. Aceste setări pot fi modificate astfel încât să împiedice utilizarea automată a modulelor cookie în pagina de navigare sau trimiterea de notificări la fiecare instalare a unui modul cookie.
Condițiile referitoare la gestionarea fișierelor cookies sunt prezentate mai pe larg în descrierea programelor de navigare.
2. Utilizatorul poate șterge în orice moment fișierele cookies cu ajutorul programului de navigare utilizat.
3. Restricționarea cookie-urilor poate afecta unele dintre funcțiile site-ului serviciului.
VI. NEWSLETTERE
1. Permiterea trimiterii de newsletter în momentul creării contului sau ulterior printr-un mijloc electronic, dă dreptul administratorului de a informa periodic utilizatorul cu privire la noutăți, promoții, evenimente, vânzări majore, jocuri, colecții sau orice alte informații legate de magazin.
2. Utilizatorul poate renunța la primirea newsletter-ului în orice moment, făcând click pe butonul "dezabonare", disponibil în fiecare newsletter. Dezabonarea nu este echivalentă cu ștergerea contului.
3. Administratorul își rezervă dreptul:
- să trimită newslettere referitoare la produsele oferite și reclamele acestora
- să suspende temporar trimiterea newsletter-lor din motive tehnice
- să întrerupă trimiterea de newsletter fără explicație, cu notificarea prealabilă a utilizatorului.
- să închide definitiv un cont dacă utilizatorul a încălcat termenii și condițiile de utilizare
Versiunea actualizată a declarației este valabilă începând cu data de 31 iulie 2020.